Je wilt dus meer online bezoekers naar jouw website halen of jouw positie in de zoekmachine van Google verhogen, maar je weet niet waar u moet beginnen.

Een SEO-expert of -bedrijf kan ervoor zorgen dat wanneer consumenten een zoekopdracht op internet uitvoeren, jouw website een van de eerste bronnen is die in de zoekresultaten worden weergegeven. Maar voordat je iemand betaalt om aan betere webresultaten te helpen, kan je zelf een paar doe-het-zelf tips toepassen om jouw SEO een boost te geven.

1. Plan jouw onderzoek naar relevante zoekwoorden

Voordat je een heleboel informatie verzamelt en deze plaast op je website, moet je een zoekwoordstrategie plannen. Zoekwoorden zijn de woorden of woordgroepen waarnaar jouw doelgroep zoekt bij het zoeken naar producten en services of bij het oplossen van een probleem in zoekmachines zoals Google en Bing. Zoekmachines, zoals Google, koppelen de meest relevante informatie aan de zoekopdracht van hun gebruiker en bieden de meest nauwkeurige resultaten van websites, blogs en afbeeldingen.

Er zijn een aantal tools waarmee u waardevolle inzichten krijgt in welke zoekwoorden u zich moet concentreren, zoals Wordstream, Ubersuggest en Google’s Keyword Planner. Als je een beetje hulp nodig hebt met je zoekwoordonderzoek, kan je altijd contact met ons opnemen.

2. Volg het zoekverkeer op je website

Veel bedrijven haasten zich in SEO-projecten en missen een cruciale eerste stap: het bijhouden van hun organische verkeer.

Om succesvolle SEO te hebben, moet je eerst het organische verkeer van jouw website begrijpen. Alleen dan kun je doelen stellen en effectieve verandering implementeren.
Doe-het-zelf SEO begint met het bijhouden van jouw internet verkeer. Een eenvoudige manier om jouw internetverkeer te volgen, is door de trackingcode van Google Analytics op jouwsite te installeren.

Met deze gratis tool kun je de organische verkeer analyseren. Je kunt een gedetailleerde blik krijgen en zien welke dagen en tijden je het meeste verkeer brengen. Deze tool kan je ook een brede blik op jouw algehele verkeer geven, zodat je weet hoe jouw site zich opstapelt.

Meld je aan voor een Google Analytics-account en zorg ervoor dat je de tracking-ID en -code op jouw website vermeldt. Voor de beste resultaten moet je jouw zoek verkeer minstens twee maanden volgen voordat je wijzigingen aanbrengt. Als je een beetje hulp nodig hebt met Google Analytics, kan je altijd contact met ons opnemen.

5 Doe-Het-Zelf tips om de positionering en vindbaarheid in Google te verbeteren
Titel
5 Doe-Het-Zelf tips om de positionering en vindbaarheid in Google te verbeteren
Omschrijving
Uw website wordt beter zichtbaar online met deze 5 simpele tips. Uw website komt op een hoge positie in Google dan de concurrent.
HLWebsolutions.com