Het is perfect begrijpelijk dat mensen die niet in met het internet werken, niet alles over internet begrijpen. Maar net zoals je onderzoek moet doen voordat je een huis, een auto of een afwasmachine koopt, moet je ervoor zorgen dat je op zijn minst een paar basisfeiten weet voordat je iemand gaat betalen om een website te bouwen. Als je dat niet doet, is de kans groot dat je niet krijgt wat je nodig hebt. Hieronder zie je een lijst van de beste tips voordat je gaat starten.

Begrijpen wat je wilt.

Te veel ondernemers weten echt niet wat ze willen met hun website. Heb je onderzocht wie je online klanten zijn? Weet jij welke zoekwoorden ze zoeken? Weet jij welke sites ze bezoeken? Weet je waarom ze op zoek zijn naar jouw site? Als je het niet doet, weten ze niet wat je wilt. Je wilt gelukkige klanten. Dat is wat je wilt (en hopelijk meer inkomsten als resultaat).

 

 

Het kost meer en duurt langer dan je denkt.

Ik kan het aantal keren dat mij werd gevraagd, hoe lang duurt het maken van een website, niet tellen, maar elke keer zijn ze geschokt door de gemiddelde ontwikkelingstijd. Bijna elke keer dat we een wachttijd hebben met een website, wordt dit veroorzaakt door inactiviteit van de klant (geen kopie verzenden, geen afbeeldingen verzenden, geen deel uitmaken van het project, enzovoort). Je kunt de meeste wachttijd inkorten door inhoud, afbeeldingen, enz. klaar te hebben voor uw ontwikkelaar om meteen met het ontwerp te beginnen.

Een website heeft verschillende aspecten; kies niet voor een ‘shortcut’.

Houd rekening met de volgende aspecten:

Ontwerp – ziet het eruit en reageert het zoals je had verwacht?

SEO – kunnen klanten jouw site vinden zodra deze online staat?

Inhoud – geeft de site de informatie die jouw klanten zoeken?

Toekomstige toevoegingen – Heb ik op voorhand voldoende gepland zodat ik geen tijd moet verspillen aan het koppelen van de nieuwe functies aan bestaande functies?

Breng informatie en gebruiksgemak in evenwicht.

Een goede website biedt voornamelijk de informatie waarnaar mensen op zoek zijn en doet dit op een aangename manier, maar de content wint elke keer opnieuw.

 

 

 

 

Als je het bouwt, zullen de klanten niet noodzakelijkerwijs komen.

Als je geen unieke waardepropositie hebt, krijg je geen verkoop behalve van jou aardige oude oma die iets heeft gekocht om gewoon aardig te zijn. Iets over jouw bedrijf moet de meer slimme online klanten van vandaag aantrekken.

 

 

 

Voorkom verval van je website; de site heeft onderhoud nodig.

Technologie verandert voortdurend en hopelijk houdt jouw bedrijf gelijke tred. Je hebt een plan nodig om uw website maandelijks, zo niet wekelijks bij te werken, te onderhouden en te verbeteren. Stel jezelf de vraag: “Hoe verandert mijn doelgroep en hoe kan ik me snel aanpassen aan hun behoeften?”

 

 

 

 

Behandel het webteam als professionals.

Jij en de ontwerper hebben beide specifieke rollen die je moet invullen om je website te laten slagen.

 

 

 

 

De meeste mensen in de webbranche hebben geen flauw idee.

Alleen omdat de broer van de vriend van je dochter ooit een website bouwde toen hij nog studeerde, kwalificeert hij hem niet als een webdesigner. Alleen omdat de broer van de vriend van je dochter een grafisch ontwerper is, kwalificeert hij hem niet als een webdesigner. Alleen omdat de broer van de vriend van je dochter een illegale versie van Frontpage bezit, kwalificeert hij hem niet als een webdesigner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Je krijgt waar je voor betaalt.

Ik denk dat we de broer van de vriend van je dochter hierboven genoeg hebben behandeld.

 

 

 

 

 

 

 

Start uw project niet door een CMS aan te schaffen.

Een content managementsysteem is niet de manier om te beginnen. Vraag het aan uw webdesigner, zij hebben waarschijnlijk een beter en meer aangepast antwoord op uw behoeften.

 

 

 

 

 

 

Nu zijn deze punten op geen enkele manier een “allesomvattende” lijst. Dit zal je alleen helpen om op de juiste manier te beginnen. Als ik een # 11 aan de lijst zou toevoegen, zou het zijn om jouw website te laten maken met de klant in gedachten. Als mensen jouw site niet kunnen vinden vanwege slechte SEO, of als mensen jouw site niet kunnen gebruiken vanwege slechte navigatie of als je geen informatie verstrekt die mensen willen, mislukt jouw website. Als jij jouw klanten niet begrijpen dan kan je net zo goed het budget voor je website weggeven aan een goed doel, waar het tenminste niet weggegooid is.

Website laten maken? Waar moet je als ondernemer op letten
Titel
Website laten maken? Waar moet je als ondernemer op letten
Omschrijving
Update Juli 2018 - Tijd om een website laten maken? Waar moet je als ondernemer of starter op letten? Lees hier tips van andere starters en ondernemers.